Textown Games

Growing Roots;
Ouderen verbinden
via virtuele natuurruimten

  • Partner(s): Universiteit Twente, Hogeschool van Amsterdam, Livio, Zorgroep Sint Maarten
Scrol

Ouderen verbinden via virtuele natuurruimten


In dit project zullen we natuur bij ouderen binnenbrengen via VR (virtual reality) en aanverwante technologie. Hiermee streven we drie doelen na: 1) het bieden van een online platform waarin ouderen elkaar kunnen ontmoeten, 2) het stimuleren van gevoelens van verbondenheid door, op onderzoek gebaseerde, natuurbeelden, en 3) het faciliteren van ontmoetingen tussen ouderen in ‘echt’ groen.
ut-inzet2
ut-inzet1
ut-inzet3
logo-UTwente
Binnen dit project zijn wij verandtwoordelijk als technologie partner voor alle digitale simulaties. Alle buitenruimtelijke situaties die zijn gemaakt binnen dit 4 jarige onderzoek komen vanuit onze studio. Door de vele iteraties binnen dit onderzoek is er voor gekozen om een groot natuurgebied te produceren met daarin de verschillende uitvoeringen van natuur zoals die door de PhD onderzoeker zijn onderzocht. Telkens weer aanpassingen maken het gebied zo optimaal mogelijk om aan de doelstellingen te kunnen voldoen.

Growing Roots is een onderzoeksproject dat in de toekomst verder kan worden ontwikkeld in de vorm van een product en/of software dienst naar de eindgebruiker.

 

UT-screen-7
UT-screen-6
UT-screen-5
UT-screen-4
UT-screen-3
UT-screen-2
UT-screen-1
Volgend project
Vorig project