Herken pestgedrag met leuke superhelden

Buddie is een educatief spel dat speciaal is ontwikkeld voor kinderen tussen de 6 en 10 jaar oud. Het neemt spelers mee op avontuurlijke reizen door verschillende scenario's. Deze scenario's zijn gebaseerd op alledaagse situaties die kinderen kunnen tegenkomen op school, bij de sportclub of thuis.

In Buddie krijg je als speler de belangrijke taak om te ontdekken wat er mis is in elke situatie waarin je je bevindt. Het spel daagt je uit om aandachtig te observeren, te analyseren en vervolgens actie te ondernemen. Elke dag brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, waardoor je voortdurend je vaardigheden moet aanscherpen en nieuwe oplossingen moet vinden.

Het thema van Buddie draait om superhelden, en dit thema is gekozen na een uitgebreid doelgroeponderzoek. Uit dit onderzoek is gebleken dat superhelden de meeste interesse opwekken bij kinderen van deze leeftijdsgroep. Door het spel in dit thema te plaatsen, kunnen kinderen zich gemakkelijker identificeren met de avontuurlijke personages en zichzelf als ware superhelden voelen.

Terwijl je de wereld van Buddie verkent, kom je allerlei bekende en nieuwe superhelden tegen. Ze staan klaar om je te helpen en inspireren tijdens je missies. Met hun hulp kun je de uitdagingen overwinnen en positieve veranderingen teweegbrengen in de virtuele wereld van het spel.

Buddie is niet alleen bedoeld als een leuk tijdverdrijf, maar ook als een middel om belangrijke levensvaardigheden te ontwikkelen. Door de interactieve en meeslepende gameplay worden spelers gestimuleerd om probleemoplossend te denken, kritisch te observeren en besluitvaardig te handelen. Deze vaardigheden zijn niet alleen waardevol binnen het spel, maar ook in het echte leven.

garage2020-buddie-4
garage2020-buddie-1
garage2020-buddie-3
garage2020-buddie-2

Samenwerkende partners

garage2020
utwente
veilig-thuis
glo-logo

Opdrachtgever

Garage2020

Doelgroep

Jonge kinderen

Product

Prototype