Bewust zijn van je eigen netwerk, dat is OZO positief gezond

OZO Verbindzorg wil jongeren bewust maken van hun eigen regie over hun gezondheid. Met behulp van de positieve gezondheid methode biedt de app inzicht in hun gezondheid en moedigen we jongeren aan om hun eigen netwerk hieraan te koppelen. Ontdek de kracht van eigen regie en versterk de gezondheid en zelfredzaamheid van jongeren.

Bij OZO Verbindzorg streeft ernaar om jongeren actief te betrekken bij het bewust worden van hun eigen netwerk en de invloed daarvan op hun gezondheid. Deze app biedt niet alleen inzicht in de gezondheid van jongeren, maar moedigt hen ook aan om vragen te beantwoorden en scores toe te kennen aan verschillende aspecten van hun welzijn. Door deze interactie ontstaat er een unieke grafiek die direct afleesbaar is voor de gebruiker. Deze grafiek geeft in één oogopslag weer waar de focus op dat moment zou moeten liggen om de gezondheid in balans te houden. Hierbij kijkt de gebruiker naar verschillende dimensies van de gezondheid, zoals fysiek welzijn, mentale veerkracht, sociaal welbevinden en meer.

Door jongeren bewust te maken van hun eigen netwerk en hen te betrekken bij het bijhouden van hun gezondheid, willen we hen stimuleren om proactieve keuzes te maken. We geloven dat het versterken van de eigen regie en het betrekken van het sociale netwerk cruciaal zijn voor het behouden van een gezonde levensstijl op de lange termijn. Met OZO positief gezond willen we jongeren in staat stellen om zelf de leiding te nemen over hun gezondheid en hun eigen netwerk te benutten als een waardevolle ondersteuning.

Momenteel is er een onderzoek gaande om te evalueren of onze doelgroep openstaat voor het gebruik van een dergelijke app. De meningen en behoeften van jongeren als het gaat om het bevorderen van hun eigen gezondheid is belangrijk in deze. Het onderzoek, dat naar verwachting in 2023 wordt afgerond, heeft als doel inzicht te krijgen in de acceptatie en interesse van jongeren in het gebruik van de app. Daarom is het belangrijk om dit onderzoek uit te voeren voordat er een definitieve beslissing genomen wordt over de ontwikkeling van de app.

ozo-positief-gezond-3
ozo-positief-gezond-2
ozo-positief-gezond-5
ozo-positief-gezond-4
tutorial2
tutorial6

Opdrachtgever

OZO verbindzorg

Doelgroep

Jongeren

Product

Prototype