Inperken van eenzaamheid door digitale natuur

Eenzaamheid onder ouderen is een groeiend probleem met ernstige gevolgen voor de gezondheid en het welzijn. Eenzaamheid wordt niet alleen veroorzaakt door een gebrek aan sociale interacties, maar hangt ook samen met een gevoel van vervreemding van de wereld om hen heen. Het tonen van natuurlijke omgevingen middels een virtueel raam kan dit effect verminderen, omdat de mogelijkheden om met de natuur te gaan bezoeken vaak beperkt is vanwege verminderde mobiliteit en zelfredzaamheid is dit product een oplossing.

TexTown Games heeft samen met Universiteit twente en Universiteit Amsterdam in een baanbrekend project de kracht van digitale natuur gecombineert met de creatie van een fysiek product. We hebben als leverancier van digitale natuur en producent van het fysieke product gezorgd voor een unieke ervaring die de grenzen van de werkelijkheid overstijgt voor ouderen.

In dit project hebben we ons gericht op het vinden van innovatieve manieren om natuurlijke elementen te integreren in onze digitale omgeving en gebruikers een meeslepende ervaring te bieden die de zintuigen prikkelt.

Samen hebben we de schoonheid en rust van de natuur tot leven gebracht in een digitale omgeving, waardoor spelers kunnen genieten van adembenemende landschappen, geluiden en visuele details die bijdragen aan een realistische en meeslepende ervaring. We hebben de technologie gebruikt om de natuurlijke wereld te verkennen en spelers een gevoel van verbondenheid met de natuur te geven, zelfs als ze fysiek beperkt zijn.

Daarnaast hebben we ook gezorgd voor de productie van een fysiek prototype dat de interactie tussen spelers en de natuur versterkt. Dit prototype is ontworpen om zoals een raam in huis de natuur binnen de huiskamer te brengen. De sensoren in de installatie zorgen ervoor dat de beleving ook echt aanvoelt als een echt raam. Kijkhoeken veranderen als men voor het raam verschillende kanten op kijkt.

De privacy en veiligheid van het grootste belang. We hebben zorgvuldige maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat persoonlijke gegevens veilig worden behandeld en dat gebruikers zich comfortabel voelen tijdens hun interactie met de digitale natuur en het fysieke prototype.

We zijn enthousiast over de mogelijkheden die dit project biedt om de grenzen van de gebruikerservaring te verleggen en gebruikers een unieke en verrijkende ervaring te bieden. Samen met de universiteiten streven we ernaar om de natuur dichter bij mensen te brengen en een gevoel van verwondering en verbondenheid te creƫren.

universiteit-twente-design2connect-7
universiteit-twente-design2connect-6
universiteit-twente-design2connect-8
Prodcut ontwerp
universiteit-twente-design2connect-2
design2connect6
design2connect4
design2connect5

Samenwerkende partners

utwente
uva
saxion
hva2

Opdrachtgever

Universiteit Twente

Doelgroep

Ouderen

Product

Digitale natuur