Textown Games

GoGo;
Een gamified app
voor een sneller
herstel na operatie

  • Partner(s): ZGT & Universiteit Twente
Scrol

Een fysiotherapie game voor ouderen na een operatie


GoGo is een gamified app die ouderen helpt bij het herstellen na een operatie. Binnen het beweeg-ziekenhuis programma van Smartup ZGT is deze serious game een belangrijk onderdeel. Het uitgangspunt is om patiënten boven de 65 jaar sneller te laten herstellen na een operatie door ze GoGo aan te bieden als hulp bij de fysiotherapie oefeningen. Op een leuke en uitdagende manier worden de spelers meegenomen in de verschillende niveau’s en vele oefeningen die een patiënt moet uitvoeren om fit genoeg te worden om het ziekenhuis te verlaten.
GoGo-game-inzet2
GoGo-game-inzet3
GoGo-game-inzet1
zgt-logo-kleur
GoGo is ontwikkeld samen met de Universiteit Twente, zij waren verantwoordelijk voor het uitgebreide patiënten onderzoek wat er toe geleid heeft dat binnen deze doelgroep een gamified app een betere oplossing was dan een volledige game waar ouderen qua gebruikersgemak meer moeite mee hadden om te besturen.

De game is op dit moment in grootschalige test om vervolgens naar een verdere doorontwikkeling te brengen. De doorontwikkeling zal plaatsvinden op basis van de evaluatie punten waarmee de doelgroep gaat komen. Daarnaast zullen er verschillende functionaliteiten toegevoegd worden die de game meer interactie zal brengen naar de doelgroep en verbindingen legt met andere spelers.

gogo-zgt–slider1
gogo-zgt–slider2
gogo-zgt–slider3
gogo-zgt–slider4
Volgend project
Vorig project