Een escaperoom voor kinderen in een (v)echtscheiding

Welkom in de betoverende wereld van 'Kasteel Uilensteijn', een digitale escaperoom game die speciaal is ontworpen om kinderen die betrokken zijn bij een vechtscheiding te ondersteunen. Deze game is ontwikkeld om kinderen steviger in hun schoenen te laten staan in situaties waarin ouders niet toegankelijk zijn voor een gezamenlijke opvoeding.

‘Kasteel Uilensteijn’ fungeert als een laagdrempelige interventie die gemeenten, mediators en echtscheidingsadvocaten kunnen inzetten om kinderen te helpen. Zodra je het verhaal van de escaperoom binnentreedt, word je meegesleept in een meeslepend avontuur waarin je gevangen zit in het mysterieuze kasteel.

Om te ontsnappen uit het kasteel, moet je als speler verschillende interactieve puzzels oplossen. Elke puzzel is ontworpen om je te helpen emoties te herkennen, erkennen en een plek te geven. Van visuele aanwijzingen naar geluiden, en van geluiden naar het begrijpen van je eigen emoties, je zult stap voor stap de weg naar vrijheid ontdekken.

Terwijl je de uitdagende puzzels oplost, leer je vaardigheden die je kunnen helpen om te gaan met de emotionele rollercoaster die een vechtscheiding met zich meebrengt. Je leert hoe je je emoties kunt begrijpen en beheersen, en hoe je ze een plaats kunt geven zonder jezelf te verliezen. Deze waardevolle vaardigheden zullen je helpen om sterker te staan en met meer zelfvertrouwen door moeilijke situaties te navigeren.

‘Kasteel Uilensteijn’ is een veilige en ondersteunende omgeving waarin je kunt oefenen met het verkennen en begrijpen van je eigen emoties. Je zult merken dat elke puzzel die je oplost je dichter bij de vrijheid brengt, zowel in de game als in het echte leven. Het spel is zorgvuldig ontworpen met het welzijn van kinderen in gedachten en biedt een positieve en leerzame ervaring.

Deze digitale escaperoom is een waardevol hulpmiddel dat je helpt om sterker te worden en met meer veerkracht door de uitdagingen van een vechtscheiding heen te gaan. Verken, leer en groei terwijl je het kasteel achter je laat en de vrijheid tegemoet treedt.

garage2020-kasteel-uilensteijn-5
garage2020-kasteel-uilensteijn-3
garage2020-kasteel-uilensteijn-6
garage2020-kasteel-uilensteijn-4

Opdrachtgever

Garage2020

Doelgroep

Kinderen in (v)echtscheiding

Product

Prototype