Een kennisquiz voor patienten met een vettige lever ziekte

Deze kennisquiz game is speciaal ontwikkeld voor patiënten met Non-Alcoholic Fatty Liver Disease (NAFLD). Het ondersteund en verschaft voor deze doelgroep een beter en sneller handelingsperspectief na de diagnose van NAFLD. Door middel van uitdagende vragen en informatieve content krijg je meer inzicht in de ziekte en de mogelijke behandelingsmogelijkheden.

Naast het leveren van waardevolle ondersteuning aan patiënten met Non-Alcoholic Fatty Liver Disease (NAFLD), speelt onze game ook een belangrijke rol in het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek. We zijn verheugd om samen te werken met de Universiteit Twente en Saxion Hogescholen om te onderzoeken welke mechanismen in de game bijdragen aan een beter inzicht in de ziekte binnen onze doelgroep.

Deze samenwerking gaat verder dan alleen een oppervlakkige evaluatie. Er is een vierjarige PhD-studie aan deze game gekoppeld, waarbij uitgebreid onderzoek wordt gedaan naar de impact en effectiviteit ervan. Door middel van dit grondige onderzoek streven we ernaar een evidence-based game te ontwikkelen die een solide wetenschappelijke basis heeft en daardoor de verdere uitrol van de game soepeler kan laten verlopen.

Het belang van betrouwbaarheid en validiteit van de game is de reden waarom we samenwerken met de Medisch Ethische Toetsingscommissie (METC). Deze samenwerking zorgt ervoor dat we de hoogste ethische standaarden hanteren bij het verzamelen en analyseren van gegevens. Door de METC te betrekken, kunnen we er zeker van zijn dat het onderzoek op een verantwoorde en betrouwbare manier wordt uitgevoerd.

We zijn dankbaar voor de ondersteuning van de Maag Lever Darm Stichting, die een deel van de kosten van dit onderzoek financiert. Deze samenwerking stelt ons in staat om een geavanceerde game te ontwikkelen die niet alleen de patiënten ten goede komt, maar ook bijdraagt aan de wetenschappelijke kennis over NAFLD en de effectiviteit van gamification in de gezondheidszorg.

Samen met onze partners en financiers streven we ernaar om een game te creëren die niet alleen leuk en interactief is, maar ook een bewezen effect heeft op het inzicht in de ziekte en het welzijn van de gebruikers. Door middel van ons gezamenlijke onderzoek hopen we de toekomst van de gezondheidszorg te verbeteren en een tastbaar verschil te maken in het leven van patiënten met NAFLD.

Lees meer over het promotieonderzoek

Startscherm van de game Nevel & Dee
2
NAFLD-design-4
3
4
NAFLD-design-3

Samenwerkende partners

mst
mlds
utwente
saxion

Opdrachtgever

MST

Doelgroep

NAFLD patiënten

Product

Game