Bewustwording bij professionals voor 'oprecht in gesprek'

Wat een ervaring was het om samen te werken met Estinea aan het project "Oprecht in gesprek". Dit initiatief heeft tot doel bewustwording te creëren bij professionals door middel van een Virtual Reality-beleving. De VR-beleving maakt deel uit van het programma Werkplaats Estinea en zal worden opgenomen in een toolbox die werknemers van Estinea meeneemt in het onderwerp 'oprecht in gesprek'.

In nauwe samenwerking met Estinea heeft TexTown Games deze VR-game ontwikkeld als een korte maar krachtige interventie. De game is zorgvuldig ontworpen om werknemers van Estinea een meeslepende en levensechte ervaring te bieden. Door middel van de VR-technologie worden ze ondergedompeld in situaties die hen uitdagen om oprechte en effectieve gesprekken te voeren.

De VR-beleving is een waardevolle toevoeging aan de toolbox van Estinea, die verschillende tools en methoden bevat om werknemers te ondersteunen bij het ontwikkelen van hun communicatievaardigheden. Door de inzet van Virtual Reality krijgen professionals de mogelijkheid om te oefenen en te experimenteren in een veilige en gecontroleerde omgeving. Ze kunnen realistische scenario’s doorlopen en leren om oprecht in gesprek te gaan met cliënten, waarbij ze empathie tonen en effectieve communicatietechnieken toepassen.

Het doel van de VR-game is om bewustwording te creëren en het belang van oprechte gesprekken te benadrukken in het werken met cliënten. Door deel te nemen aan de game krijgen professionals inzicht in de impact van hun woorden, tonaliteit en non-verbale communicatie. Ze leren hoe ze beter kunnen luisteren, begrijpen en reageren op de behoeften en gevoelens van cliënten, en zo de kwaliteit van de zorg en ondersteuning kunnen verbeteren.

Het project “Oprecht in gesprek” markeert een belangrijke stap in de ontwikkeling van effectieve communicatievaardigheden binnen Estinea. Met de VR-beleving als onderdeel van de toolbox kunnen werknemers van Estinea hun vaardigheden verder ontwikkelen en een positieve impact hebben op het leven van cliënten. TexTown Games is trots om bij te dragen aan dit waardevolle initiatief en kijkt ernaar uit om samen met Estinea het bewustzijn en de effectiviteit van oprechte gesprekken te vergroten

estina-oprecht-in-gesprek-3
estina-oprecht-in-gesprek-2
estina-oprecht-in-gesprek-1
estina-oprecht-in-gesprek-5

Opdrachtgever

Estinea

Doelgroep

Zorgprofessionals

Product

VR game