Een unieke en interactieve ervaring over positieve gezondheid

TexTown Games heeft met trots een op maat gemaakte game ontwikkeld voor studenten Verpleegkunde aan het ROC van Midden Nederland. Onze innovatieve game wordt tijdens de lessen gebruikt om studenten bewust te maken van de holistische benadering van dagelijks functioneren en positieve gezondheid bij het behandelen van patiënten, met als doel hen voor te bereiden op een toekomst als empathische en competente zorgprofessionals.

Onze uitdagende game is speciaal ontworpen voor het keuzedeel Positieve gezondheid binnen ROC Midden Nederland. In samenwerking met het team van het Vitaliteitslab hebben we een evenwichtsspel gecreëerd dat gericht is op de dimensie ‘dagelijks leven’ vanuit de methode positieve gezondheid. Door middel van balans houden worden er vragen gesteld die betrekking hebben op het dagelijks leven. Hierbij is het uitgangspunt dat studenten zelf nadenken over en aangeven hoe zij in het dagelijks leven functioneren, zodat zij dit in hun professionele carrière kunnen toepassen.

Voordat de game in productie ging, hebben we het volledige idee uitgewerkt in de vorm van een prototype. Zowel een digitale 3D-uitvoering als een fysieke schaalmodel waren nodig om te testen of de ideeën daadwerkelijk werkten zoals we hadden bedacht. Het uiteindelijke podium is samen met Artica ontwikkeld, een betrouwbare partner die gespecialiseerd is in standbouw. Zij hebben het podium geproduceerd waarin alle hard- en software van de game konden worden geplaatst.

Bij de codering van de installatie kwamen verschillende uitdagingen kijken, samen met AcEcraft hebben wij met elkaar de hard- en software van de installatie. AcEcraft heeft expertise op het gebied van 3D-printen, led-aansturing. De nerdy computers zoals Raspberry Pi en Arduino die zijn gebruikt zijn door TexTown Games geprogrammeerd binnen de installatie.

Om de installatie naadloos in de omgeving van het vitaliteitslab te laten passen, hebben we gekozen voor een folie met een dikke laminaatlaag voor een duurzame uitvoering.

rocmn-positieve-gezondheid-5
rocmn-positieve-gezondheid-4
rocmn-positieve-gezondheid-6
rocmn-positieve-gezondheid-3
rocmn-positieve-gezondheid-10
rocmn-positieve-gezondheid-9

Opdrachtgever

ROC Midden Nederland

Doelgroep

Studenten verpleepkunde

Product

Game