Stimuleer de sociaal-emotionele vaardigheden van jonge kinderen

Ontdek de wereld van Soemva en stimuleer de sociaal-emotionele vaardigheden van jonge kinderen tussen 4 en 6 jaar oud. Soemva is een vrolijk, fantasievol en interactief spel dat is ontwikkeld voor ouders en kinderen. Het doel van het spel is om de ontwikkeling van sociaal-emotionele vaardigheden te bevorderen op een laagdrempelige manier.

Met Soemva kunnen kinderen op een speelse en leuke manier leren en groeien. Het spel is beschikbaar als digitale game voor tablets op zowel Apple als Android. Daarnaast heeft het team van Yalp zich ook aangesloten om een versie van Soemva te ontwikkelen voor het product Yalp MeMo. Dit is een buitenspeeltoestel dat kinderen in beweging brengt terwijl ze sociaal-emotionele vaardigheden leren.

Uit uitgebreid onderzoek, zoals het factorenmodel en het Beleidskader Jeugd van de Gemeente Rotterdam, is gebleken dat we ons veel meer moeten richten op beschermende factoren waardoor kinderen veerkrachtig kunnen opgroeien en minder behoefte hebben aan jeugdhulp. De ontwikkeling van sociaal-emotionele vaardigheden speelt een belangrijke rol in de jeugdige ontwikkeling en behoort tot deze beschermende factoren. Dit biedt een geweldige kans om op een positieve, preventieve en toegankelijke manier bij te dragen aan een kansrijke toekomst voor onze jeugd.

Soemva moedigt kinderen en opvoeders aan om met elkaar in interactie te gaan en te leren mentaliseren, positief te denken en hun zelfsturend vermogen te ontwikkelen. Door middel van de verschillende spellen en activiteiten binnen Soemva worden kinderen gestimuleerd om hun emoties te herkennen, begrijpen en uiten op een gezonde en constructieve manier. Ze leren ook om rekening te houden met anderen, empathie te tonen en samen te werken.

Met Soemva kunnen ouders en kinderen samen plezier hebben terwijl ze belangrijke levensvaardigheden ontwikkelen. Het spel biedt een veilige en ondersteunende omgeving waarin kinderen kunnen groeien en hun sociaal-emotionele vaardigheden kunnen versterken. Dit legt een stevige basis voor hun verdere ontwikkeling en draagt bij aan hun algehele welzijn.

Laat je kinderen leren, groeien en bloeien terwijl ze plezier hebben met dit boeiende spel. Bereid ze voor op een kansrijke toekomst en geef ze de tools die ze nodig hebben om veerkrachtig en zelfverzekerd in het leven te staan.

garage2020-soemva-2
garage2020-soemva-3
garage2020-soemva-4
garage2020-soemva-5

Samenwerkende partners

garage2020
yalp
rotterdam
erasmus

Opdrachtgever

Garage2020

Doelgroep

Jonge kinderen

Product

Game