Textown Games

Escape Challenge;
Een kamer vol puzzels
waarbij zorgtechnolgie
de sleutel is!

  • Partner(s): TZA Achterhoek
Scrol

Ervarend leren in de zorgtechnologie escaperoom


TZA Achterhoek wilde binnen haar belevingscentrum in Ulft een extra dimentie toevoegen aan de ruimten. Er is gekozen om op innovatieve wijze kennis van zorgtechnologie naar de zorgprofessional te krijgen. Met de twee escaperooms die zich afspelen in de woonkamer en slaapkamer van de TZA Achterhoek in Ulft kunnen de zorgprofessionals tijdens een bezoek aan het TZA belevingscentrum deze uitdagende escaperooms spelen.
tza-escaperoom–inzet1
tza-escaperoom–inzet2
tza-escaperoom–inzet3
logo-tza
Buddie is ontwikkeld voor de doelgroep tussen de 6 en 10 jaar. De game neemt de spelers mee in verschillende scenario’s. Dit zijn voornamelijk scenario’s die je als doelgroep ook op bijvoorbeeld op school, bij de sportclub of thuis kan tegenkomen.

Door samen met de experts van de TZA achterhoek deze kamers te ontwikkelen is een mooi geheel ontstaan. Een introductie vooraf zal de spelers in een verhaal brengen waarin binnen elke kamer de verhaallijn doorloopt. In elke kamer staan tientallen zorgtechnologieën die niet allemaal een functie hebben bij het oplossen van de puzzels. Na de escaperooms gespeeld te hebben zal er nog een verdieping plaatsvinden om zo ook de diversiteit te laten zien, de werking en de toepassingen van de zorgtechnologieën die verwerkt zijn.

Een project dat komende tijd veel spelers zal moeten hebben om eventueel de kamers aan te scherpen. De zorgtechnologieën zijn zo ingezet dat ze ook makkelijk kunnen worden uitgewisseld door nieuwere versie’s of vergelijkbare producten.

tza-screen-6
tza-screen-5
tza-screen-2
tza-screen-1
tza-screen-3
tza-screen-4
Volgend project
Vorig project