Ervaringsgerichte escaperooms binnen een belevingscentrum

De TZA Achterhoek heeft een innovatieve en interactieve manier gevonden om professionals kennis te laten maken met zorgtechnologie. Wij ontwierpen twee ervaringsgerichte escaperooms binnen het belevingscentrum voor zorgtechnologie in Ulft. Bezoekers van de Technologie & Zorg Academie kunnen deze uitdagende escaperooms ervaren en zo spelenderwijs meer leren over zorgtechnologie.

Bij aanvang van het spel krijgen spelers het verhaal te horen van een zorgvrager. Vervolgens worden ze geconfronteerd met talloze zorgtechnologieproducten die in elke kamer staan opgesteld. Sommige van deze producten moeten worden gebruikt om de puzzels in de escaperoom op te lossen. Na het voltooien van de escaperoom ontvangen de bezoekers een uitgebreide uitleg over de verschillende producten en hoe ze deze kunnen toepassen in de praktijk.

Het ontwikkelen van deze escaperooms is een samenwerking geweest tussen de experts van TZA Achterhoek en het belevingscentrum. Het resultaat is een boeiend en educatief product dat professionals op een speelse manier in contact brengt met zorgtechnologie. De escaperooms kunnen ook worden aangepast aan de behoeften van de gebruikers, zodat ze blijven aansluiten bij de laatste ontwikkelingen en nieuwe technologieën.

Het mooie aan dit project is dat de zorgtechnologieën zo zijn opgezet dat ze gemakkelijk kunnen worden vervangen door nieuwere versies of vergelijkbare producten. Op deze manier blijven de escaperooms up-to-date en relevant, zodat professionals altijd kunnen profiteren van de meest recente technologische ontwikkelingen.

Met de ervaringsgerichte escaperooms biedt TZA Achterhoek een unieke en effectieve manier om professionals in de zorgsector kennis te laten maken met zorgtechnologie. Door de combinatie van spel, puzzels en interactie met de producten worden professionals gestimuleerd om de mogelijkheden van zorgtechnologie ten volle te benutten en deze toe te passen in hun dagelijkse praktijk. Het is een speels en boeiend leerinstrument dat de drempel verlaagt en professionals inspireert om nieuwe technologieën te omarmen en de zorg naar een hoger niveau te tillen.

TZA-escaperoom-2
TZA-escaperoom-5
TZA-escaperoom-3
TZA-escaperoom-4

Opdrachtgever

TZA Achterhoek

Doelgroep

Zorgprofessionals

Product

Escaperooms