Textown Games

Kasteel Uilensteijn;
Een game voor
kinderen in een
(v)echtscheiding

  • Partner(s): Garage2020 & Gemeente Dinkelland
Scrol

Een escaperoom voor jongeren in een (v)echtscheiding


Buddie is een idee dat is ontstaat tijdens een Hackathon in 2019. Een team studenten begeleid door Stichting GameLab Oost deden succesvol mee aan de Landelijk Hackathon Stop kindermishandeling. Als winnaar kreeg het idee een eenmalige funding om een stap verder te komen in de vorm van een prototype. TexTown games heeft de productie van dit idee verdergebracht in de vorm van een speelbaar prototype voor iOS & Android.
kasteel-uilensteijn-inzet3
kasteel-uilensteijn-inzet2
kasteel-uilensteijn-inzet1
logo-garage-kleur
Buddie is ontwikkeld voor de doelgroep tussen de 6 en 10 jaar. De game neemt de spelers mee in verschillende scenario’s. Dit zijn voornamelijk scenario’s die je als doelgroep ook op bijvoorbeeld op school, bij de sportclub of thuis kan tegenkomen. Binnen deze scenario’s moet je als speler gaan zoeken wat er volgens jou niet goed is aan de situatie waarin je je als speler op dat moment begeeft. Elke dag komen er nieuwe situaties naar voren die je als speler moet zien op te lossen door te observeren, te analyseren en vervolgens actie te ondernemen.

Buddie heeft als thema superhero’s, dit thema is na een doelgroeponderzoek vooraf als meest interessant gebleken om een dergelijke interventie te plaatsen.

Uilensteijn-header1
Uilensteijn-header2
Uilensteijn-header3
Uilensteijn-header4
Uilensteijn-header5
Uilensteijn-header6
Volgend project